Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 15
(1)
Autor
Pawlik, Małgorzata
(1)
Zwolak, Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Chleb
(1)
Ciasta
(1)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(1)
Wsie
(1)
Zboże
(1)
Gatunek
Opowiadania i nowele
(1)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Etnologia i antropologia kulturowa
Każdy naród posiada swoją kulturę chleba. Chleb wymieniany jest w źródłach historii kultury materialnej jako jeden z podstawowych składników codziennego pożywienia zarówno Europy, jak i Bliskiego Wschodu ... Spis treści: 1. Moje spotkanie z chlebem. 2. Jak ziarno staje się chlebem. 3. Ilustrowany słowniczek pojęć dotyczących chleba. 4. Przepisy na pieczywo i różne pyszności [Nota Wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664.6 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej