Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia centralna
(1)
Filia nr 1
(1)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 15
(1)
Autor
Słobodzian, Barbara
(2)
Dettlaff, Danuta
(1)
Dettlaff, Jan P
(1)
Kowalski, Piotr (1952-2011)
(1)
Kurková, Karina
(1)
Ostaszewski, Robert (1972- )
(1)
Piotrowski, Julian
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Chleb
(1)
Etnografia
(1)
Folklor
(1)
Kościoły i kaplice
(1)
Kucharstwo
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Opowiadanie polskie
(1)
Piekarstwo
(1)
Symbolika religijna
(1)
Temat: czas
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Pelplińska, diecezja (katol.)
(1)
Polska
(1)
Świdnica (woj. dolnośląskie ; okręg)
(1)
Gatunek
Album
(2)
Fotografia polska
(2)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Religia i duchowość
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 726 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tekst równol. pol., czes., niem.
Albumy - Polska - Śląsk f4
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 72(438) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na obwalucie u dołu: receptury stare i nowe opracował Julian Piotrowski.
Data wydania na podstawie ISBN-u.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Kulinaria
Religia i duchowość
Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez chleba nie ma domu. Bez chleba nie ma człowieka. Ten podstawowy, codzienny pokarm jest też fundamentem kultury. Ale nie samą opowieścią o chlebie żyje człowiek. Na końcu książki zamieściliśmy więc sprawdzone, proste receptury - aby przestrzeń domu jeszcze raz napełniła się charakterystycznym zapachem świeżego chleba. Żytni czy pszenny? Biały czy graham? Polski czy litewski? Pieczywo tradycyjne czy chrupkie? A może kwas chlebowy? Zachęcamy do spróbowania domowej roboty smakołyków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 392.8 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 pol. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej