Zwyczaje żywieniowe
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(16)
Forma i typ
Książki
(15)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Poradniki i przewodniki
(5)
Audiobooki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Poezja
(1)
Proza
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(15)
wypożyczone
(5)
Placówka
Wypożyczalnia centralna
(9)
Wypożyczalnia dla dzieci
(1)
Oddział Dziecięco-Młodzieżowy
(1)
Filia nr 2
(1)
Filia nr 4
(2)
Filia nr 15
(1)
Filia nr 17
(2)
Filia nr 21
(1)
Dział Informacji
(1)
Mediateka
(1)
Autor
Tomaszewska-Bolałek, Magdalena
(4)
Baltaza, Wanda
(1)
Barabach, Szymon (1975- )
(1)
Booth, Michael
(1)
Dywan, Agnieszka
(1)
Filipowicz, Wika
(1)
Fryza, Kasia
(1)
Gaudry, François-Régis (1975- )
(1)
Jackowska, Małgorzata (dietetyk)
(1)
Jarzębowska, Maja
(1)
Klimas, Leszek
(1)
Kolbusz, Wiesław (1959- )
(1)
Matela, Leszek (1955- )
(1)
Mirska, Dorota
(1)
Nocoń, Jolanta
(1)
Rabsztyn, Magdalena
(1)
Różycka, Jagoda
(1)
Witkowska, Magda
(1)
Zaremba, Marek (dietetyk)
(1)
Ziemann, Kamila
(1)
Zmaczyńska, Natalia
(1)
Łapiński, Paweł (1985- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(13)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
Kraj wydania
Polska
(16)
Język
polski
(15)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(2)
Dzieci
(2)
0-5 lat
(1)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Kobieta
(4723)
Przyjaźń
(4064)
Rodzina
(3513)
Tajemnica
(2197)
Zwierzęta
(1980)
Zwyczaje żywieniowe
(-)
Miłość
(1935)
Literatura polska
(1907)
Relacje międzyludzkie
(1853)
Dziewczęta
(1738)
Magia
(1593)
Rodzeństwo
(1562)
Literatura dziecięca polska
(1530)
Nastolatki
(1486)
Śledztwo i dochodzenie
(1394)
Powieść amerykańska
(1389)
II wojna światowa (1939-1945)
(1376)
Zabójstwo
(1364)
Powieść polska
(1354)
Uczniowie
(1308)
Ludzie a zwierzęta
(1296)
Dzieci
(1291)
Życie codzienne
(1255)
Uczucia
(1173)
Film fabularny
(1126)
Chłopcy
(1100)
Relacja romantyczna
(1087)
Podróże
(1066)
Polska
(1035)
Literatura młodzieżowa polska
(1023)
Żydzi
(1021)
Poezja polska
(1019)
Małżeństwo
(998)
Psy
(939)
Boże Narodzenie
(898)
Koty
(888)
Policjanci
(882)
Powieść angielska
(833)
Sekrety rodzinne
(830)
Władcy
(796)
Wakacje
(757)
Poszukiwania zaginionych
(746)
Osoby zaginione
(744)
Pisarze polscy
(738)
Uprowadzenie
(719)
Matki i córki
(716)
Język polski
(710)
Zakochanie
(701)
Dziadkowie i wnuki
(666)
Kultura
(664)
Dziennikarze
(648)
Historia
(648)
Polacy za granicą
(637)
Dojrzewanie
(634)
Trudne sytuacje życiowe
(616)
Mężczyzna
(607)
Przestępczość zorganizowana
(589)
Czarownice i czarownicy
(588)
Wychowanie w rodzinie
(585)
Wsie
(577)
Język ukraiński
(576)
Prywatni detektywi
(555)
Ojcowie i córki
(553)
Arystokracja
(550)
Literatura
(548)
Wojsko
(540)
Opowiadanie polskie
(538)
Filozofia
(534)
Zemsta
(526)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(521)
Polityka
(509)
Język angielski
(498)
Pisarze
(491)
Walka dobra ze złem
(490)
Samotność
(486)
Wybory życiowe
(485)
Spisek
(475)
Zamki i pałace
(462)
Pamiętniki polskie
(458)
Politycy
(451)
Podróże w czasie
(448)
Lekarze
(444)
Krainy i światy fikcyjne
(443)
Sieroty
(443)
Wojna
(442)
Seryjni zabójcy
(440)
Samorealizacja
(436)
Duchowieństwo katolickie
(431)
Pomaganie
(431)
Śmierć
(431)
Las
(426)
Opieka nad zwierzętami
(415)
Marzenia
(414)
Obyczaje i zwyczaje
(412)
Ojcowie i synowie
(409)
Sztuka
(408)
Dziecko
(403)
Władza
(398)
Dramat filmowy
(394)
Duchy
(388)
Szkoły
(387)
Temat: czas
2001-
(2)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Temat: miejsce
Dania
(1)
Europa
(1)
Finlandia
(1)
Francja
(1)
Japonia
(1)
Norwegia
(1)
Szwecja
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(7)
Opracowanie
(5)
Publikacja bogato ilustrowana
(5)
Poradnik
(4)
Monografia
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Relacja z podróży
(1)
Reportaż
(1)
Wiersze
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(8)
Etnologia i antropologia kulturowa
(7)
Kulinaria
(7)
Medycyna i zdrowie
(6)
Psychologia
(1)
16 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Poczuj się lepiej : jak dobrze jeść, by dobrze żyć / dr Wanda Baltaza ; [kolaże: Joanna Nocoń]. - Wydanie I. - Warszawa : Buchmann, 2022. - 221, [3] strony : fotografia, ilustracje, portret ; 23 cm.
Medycyna i zdrowie
Która dieta jest najlepsza? Czy można jeść po 18? Ile litrów wody należy wypić, żeby być zdrowym? Wanda Baltaza, dietetyk kliniczny z dużym doświadczeniem codziennie w swoim gabinecie odpowiada na takie pytania. Co więcej, większość z nich się powtarza. Bo choć źródeł informacji jest coraz więcej, to poziom dietetycznego zagubienia systematycznie rośnie. „Poczuj się lepiej” to rodzaj dietetycznej pierwszej pomocy. Książka, która pozwoli zrozumieć podstawowe zasady zdrowego odżywiania i po prostu poczuć się lepiej. Znajdziemy w niej poparte naukowymi badaniami informacje o dietach oraz przewodnik po najczęstszych dolegliwościach. Całość zakończona jest Q&A z najczęstszymi pytaniami z gabinetu. Autorka rozprawia się z mitami na temat odżywiania i porządkuje wiedzę o konkretnych grupach produktów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Królowa Szwecji śledzi śledzie. Omar z Maroka ucieka przed tażinem. Paryżanin Jean Paul Constanty wcina croissanty. Mieszkańcy Budapesztu gorączkowo szukają zaginionej papryki. Meksykanie zapewniają, że jakoś tacos to będzie. A w Indiach pewien jogin porzuca curry na rzecz… placków ziemniaczanych. Absurdalne wierszyki Szymona Barabacha i wesołe ilustracje Kasi Fryzy zabiorą was w zwariowaną podróż dookoła świata tropem potraw i kulinarnych zwyczajów. [Nota Wydawcy]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. N/I (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. N/I (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. N/I (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The meaning of rice and other tales from the belly of Japan. Japońsko-polski słowniczek pojęć kulinarnych na stronach 375-[381].
Etnologia i antropologia kulturowa
Kulinaria
W nieco ponad trzy miesiące Michael Booth wraz z rodziną przejeżdża cały kraj: od podzwrotnikowej Okinawy na południu po Hokkaido na chłodnej północy – dla wielu Japończyków „koniec świata”, za którym znajdują się zamarznięte morza i mroźna Rosja. Na radarze podróżników są również Nagoja, Gifu, Nagano i japoński region winiarski Yamanashi. Po drodze poznają nadzwyczaj wyrafinowany pejzaż kulinarny Japonii, jedzą obiad z zawodnikami sumo, poznają najsłynniejsze gwiazdy japońskiego telewizyjnego programu kulinarnego, odkrywają sekrety stulatków z Okinawy obchodzących kolejne trzycyfrowe urodziny i dowiadują się, na czym polega istota ryżu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Historia
Etnologia i antropologia kulturowa
Kulinaria
Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska? Czy na obiadach czwartkowych u króla Stasia można się było najeść? I jak – znana z drakońskich diet – Sisi uwiodła Franciszka Józefa swoim apetytem? Poznaj wielką historię od kuchni!
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 392.8 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 392.8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Francja na talerzu / François-Régis Gaudry i przyjaciele ; tłumaczenie Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2023. - 431, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje, mapy, portrety ; 34 cm.
Na okładce podtytuł: wszystko o kuchni francuskiej.
Historia
Kulinaria
Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek… [Nota Wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Pierwszy Kontakt)
Medycyna i zdrowie
Je makaron bez sosu, ale tylko z białego talerza, jabłko wyłącznie pokrojone w ósemki (ale bez skórki!), a może wzdryga się, kiedy sos dotknie ziemniaków albo ostatni raz spróbowało czegoś nowego pół roku temu i zdaje się żywić powietrzem. Jeśli któryś z tych opisów przypomina ci twoje dziecko, to książka właśnie dla ciebie! Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyczka, popularyzatorka wiedzy o zdrowym żywieniu niemowląt i dzieci, autorka książki „Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety”, opowiada o tym: - dlaczego dzieci na różnych etapach życia mogą jeść mało, wybiórczo, specyficznie - czym są neofobia i wybiórczość pokarmowa - jakie strategie nie pomagają - i co właściwie można zrobić, żeby pomóc dziecku cieszyć się posiłkami. „«Niejadki» i nie tylko” to nieoceniona pomoc dla rodziców zmęczonych i zaniepokojonych tym, jak je ich dziecko. Pomaga kształtować właściwe relacje z jedzeniem i pozbyć się napięcia wokół stołu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.22 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak pomóc dziecku z nadwagą : Efekt Klimasa / Leszek Klimas ; wysłuchała i spisała Dorota Mirska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Luna, 2024. - 254, [2] strony : fotografie 23 cm.
Kulinaria
Medycyna i zdrowie
Koledzy z klasy przezywali Krzyśka „Gruby”. Zmartwieni rodzice zwrócili się do Leszka Klimasa, by pomógł ich synowi nie tylko pozbyć się zbędnych kilogramów, ale też odzyskać pewność siebie. Laura, najmłodsza uczestniczka programu, zgłosiła się do przychodni wraz z rodzicami i siostrą. Całą rodziną pozbyli się w sumie 120 kg! Jeśli Twój podopieczny też ma problem z nadwagą, to ten poradnik jest dla Ciebie.
Wiecie, dlaczego dzieciaki pod naszą opieką chudną? Bo ja i cały mój zespół w nie wierzymy – to właśnie sedno metody Leszka Klimasa, który od lat wykorzystuje swoje doświadczenie, żeby pomagać dzieciom, młodym ludziom i ich opiekunom w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Jego podopieczni w trakcie procesu utraty zbędnych kilogramów nie są głodni, mają mnóstwo energii, są radośni i zyskują pewność siebie.
Leszek Klimas, mistrz świata w sylwetce atletycznej, otworzył poradnię Efekt Klimasa i zaprosił do współpracy lekarzy, dietetyków, fizjoterapeutów, psychologów oraz innych ekspertów, dzięki którym trafiające tam dzieciaki są otoczone najlepszą fachową opieką. W tej książce, wraz ze swoim zespołem, dzieli się wynikającą z wieloletniej praktyki wiedzą, którą dopełniają wyniki badań naukowych, przepisy i propozycje treningów, ale także motywacja, uśmiech i żart. [Opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.56 (1 egz.)
Audiobook
CD
W koszyku
Słowiańskie korzenie : odkryj tradycje przodków / Leszek Matela. - [Piaseczno] : Storybox.pl, [2021]. - 1 płyta audio (CD) (4 godz. 55 min) : zapis cyfrowy, stereo ; 12 cm.
Miejsce i rok wydania na podstawie serwisu e-ISBN.
Wydanie książkowe ukazało się nakładem Wydawnictwa Kos.
Na CD także nazwa właściciela imprintu: Heraclon International Sp. z o.o.
Czyta: Wiesław Kolbusz.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Tajemnicza wiedza i rytuały słowiańskich przodków przejawiają się nie tylko w obyczajach Polaków, ale także we współczesnej mentalności. Sięganie do naszych korzeni pomaga zrozumieć, jak nadal jesteśmy głęboko związani z dawnymi czasami. SŁOWIAŃSKIE KORZENIE to przewodnik po tradycjach Słowian. Książka stanowi przystępne dla wszystkich wprowadzenie w świat naszych przodków, w ich życie codzienne, idee duchowe oraz niezwykłą wiedzę dotyczącą wykorzystania energii przyrody i jej mocy leczniczych. Możemy dowiedzieć się m.in., na czym polegała ich zdrowa dieta, jak potrafili podładowywać się od drzew i poprawiać klimat promieniowań w domach, jakie stosowali zioła i kadzidła. Sposoby życia w harmonii z naturą, które wypracowali, przydadzą się nam na co dzień w XXI w. Autor opisuje także, jak można samodzielnie zbadać i odkryć słowiańskie miejsca mocy.
popularnonaukowa
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Engram)
Publikacja dofinansowana przez Uniwersytet Śląski w Katowicach.
Medycyna i zdrowie
Psychologia
Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań zdrowotnych w tym żywieniowych pacjentów z przewlekłymi chorobami somatycznymi i nadwagą/otyłością. Zawierają zbiór interdyscyplinarnej i kompleksowej wiedzy z dziedziny dietetyki i psychologii, która ma ukierunkować przyszłych specjalistów i specjalistów już pracujących z ww. grupami osób w stronę skutecznej i efektywnej współpracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.851 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Danii / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami Radosław Bolałek, [2023]. - 215, [1] strona : fotografie, ilustacja, portret ; 24 cm.
Miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN. Rok wydania na podstawie strony internetowej gildia.pl.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Finlandii / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami, [2018]. - 237, [3] strony : ilustracje ; 24 cm.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Kulinaria
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy. [Nota Wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Norwegii / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami Radosław Bolałek, [2022]. - 237, [3] strony : fotografie, ilustracja, portret ; 24 cm.
Miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN. Rok wydania na podstawie strony internetowej gildia.pl.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Z czym głównie kojarzy się ludziom Norwegia? Na pierwszy plan wysuwa się przepiękna przyroda, chłodny klimat, śnieg i zapierające dech w piersiach krajobrazy. Jednak to nie wszystko. Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że Norwegia ma także oryginalną kuchnię, która wyróżnia się na tle innych praktyk kulinarnych. Autorka książki udowadnia, że mieszkańcy Norwegii na przestrzeni lat stworzyli nietuzinkową kuchnię, pokonując przy tym wszelkie trudności, które pojawiały się na ich drodze. W wyniku tego powstały dania bazujące na nabiale, rybach czy owocach morza. Daj się porwać w kulinarną podróż po Norwegii i poznaj tutejsze tradycje i smaki, które nie są dobrze znane, lecz zdecydowanie zasługują na więcej uwagi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Szwecji / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami Radosław Bolałek, [2021]. - 236, [4] strony : fotografie, ilustracje, portret ; 24 cm.
Miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN. Rok wydania na podstawie strony internetowej gildia.pl.
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tak dziś jemy : biografia jedzenia / Bee Wilson ; tłumaczenie Magda Witkowska. - Wydanie I. - Kraków : Sine Qua Non, 2020. - 487, [9] stron : ilustracje ; 22 cm.
Na okładce: Jak rewolucja żywieniowa zmieniła nasze ciała, życie i świat.
W zapisie ISBN brak dywizów.
Kulinaria
Medycyna i zdrowie
Historia
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni. Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość - paradoksalnie - coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem. Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat - ta książka jest dla Ciebie. [Wydawnictwo, 2020]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 612.3 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 612.3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kamilka i Mateuszek zdrowy mają brzuszek / Kamila Ziemann ; [ilustracje: Maja Jarzębowska]. - Wydanie pierwsze. - Gdynia : Efekt, 2021. - 58, [5] stron : ilustracje ; 31 cm.
„Kamilka i Mateuszek zdrowy mają brzuszek” to książka o dobrych nawykach żywieniowych, które warto nabywać od najmłodszych lat. W opowiadaniach zostały poruszone tematy między innymi alergii i nietolerancji pokarmowych, cukru, spożywania wody, czytania składu produktów, poczęstunków na urodzinach czy na wizytach u babci. [Nota Wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Op/II (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej